Taxus bogen.

Grote prehistorische taxusboog.

Taxus boog '80 inch

Taxus boog ’80 inch

 

Deze prehistorische taxus boog is ontstaan uit een boogstaaf waar een andere boogbouwer weinig heil meer in zag, mede doordat de beoogde treksterkte niet gehaald ging worden. Door het van een andere kant te bekijken en  je gevoel het te laten spreken en niet te focussen op treksterkte kan je er toch nog een mooie boog van maken. Zo ben ik ook te werk gegaan en kwam er toch een boog uit van 80 inch met de treksterkte van 57@28.

IMG_0587IMG_0586

 

 

 

 

 

 

 

Replica taxus boog, Onstwedde – Stadskanaal

Dit is een complete boog, gemaakt van taxus, met een lengte van 1,71 m en een maximale breedte en dikte van 2,55 cm. De boog heeft een duidelijke greep. De boog meet 66,5 inch en heeft een treksterkte 55@28

Replica van een taxusboog gevonden nabij Stadskanaal

Replica van een taxusboog gevonden nabij Stadskanaal

De armen hebben een D-vorm en lopen taps toe naar de nokken. Hij gevonden in 1887 en is gedateerd tussen het jaar 2580 – 2350 v Chr.

  IMG_0578  IMG_0579

Waarschijnlijke taxus Jeugdboog.

Deze jeugdboog is gemaakt naar voorbeeld van een fragment gevonden in Horger-Scheller ( zwitserland ). De boog wordt geschat op 1,35 m. en heeft een typische knik in de bovenkant van een arm.

Horger-Scheller Jeugdboog

Horger-Scheller Jeugdboog

Niet wetend wat de treklengte laat staan treksterkte zou kunnen zijn geweest heb ik de treksterkte misschien wat aan de hoge kant gehouden

( 30@20 )

IMG_0582

 

 

 

 

 

 

 

Een Victoriaanse boog.

 

IMG_0573

Victoriaanse boog

Een boog gemaakt van een heel mooi stuk Taxus met fijne dunne jaarringen, typerend voor deze boog zijn de nokken gemaakt van hoorn en het bij passende zwarte handvat,de boog heeft een niet al te zwaar trekgewicht 33@28 en is dus ook geschikt voor schutters die niet van de ponden knallers zijn en meet een lengte van 73,5 inch.

IMG_0584IMG_0573

Proudly powered by WordPress Theme: Adventure Journal by Contexture International.